Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 11/5, στον Σχινιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2014, υπό την διοργανωτική επιμέλεια της Transition Sports και την αιγίδα της Ε.Ο.Τρι. Μεγάλοι νικητές αναδείχτηκαν οι πολυνίκες του αθλήματος, ο Βασίλης Κρομμύδας και η Ντενίζ Δημάκη. Το πρωτάθλημα φέτος διεξήχθη στην σπριντ απόσταση ενώ μετά από 2 χρόνια επανήλθε ο κανονισμός drafting στην ποδηλασία.

Στους άνδρες ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονομαχία μεταξύ του περσινού πρωταθλητή Γρηγόρη Σουβατζόγλου και του πολύπειρου Βασίλη Κρομμύδα που ήταν αποφασισμένος να επιστρέψει στην κορυφή μετά την περσινή ατυχή του εμφάνιση. Οι δυο τους αποσπάστηκαν μετά την κολύμβηση και αύξησαν το διαφορά από τους υπόλοιπους στην ποδηλασία. Στο τρέξιμο ο Κρομμύδας είχε περισσότερες δυνάμεις και έφτασε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:04:25, αφήνοντας τον Σουβατζόγλου δεύτερο με 01:04:57. Στην μάχη για την τρίτη θέση νικητής βγήκε ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης που παρότι είχε μείνει αρκετά πίσω μετά την κολύμβηση κατάφερε να προσπεράσει τους υπόλοιπους και να τερματίσει τρίτος σε 01:07:30.

Στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη ήταν για άλλη μια χρονιά απόλυτη κυρίαρχος. Ελέγχοντας τον αγώνα πήρε την πρώτη θέση με 1:15:47. Δεύτερη ήταν η Νάντια Συντζανάκη με 01:17:29 και τρίτη η Χάιντι Διακουμοπούλου με 1:24:42.

Στους εφήβους πρώτευσε και φέτος ο Άγγελος Μαυρογιάννης (1:11:24) όπως και στις Νεάνιδες η Ελένη Στασινοπούλου (1:23:08).

Ειδική μνεία για τη συμμετοχή των παρατριαθλητών μας. Γιάννη Χατζήμπεη (01:23:40), Ευάγγελος Μπάρλας (1:29:59) Αλέjη Θεοδωρίδη (01:52:53) και Γεράσιμου Κορδάτου (1:58:27) που τερμάτισαν επιτυχώς υπερνικώντας για άλλη μια φορά τις ιδιαιτερότητες τους.

Σε ξεχωριστή εκκίνηση, 45 λεπτά μετά αγωνίστηκαν οι βετεράνοι μαζί με τις age-gpoup κατηγορίες και κανονισμούς non-drafting. Πρώτος βετεράνος και νικητής όλου του αγώνα ήταν ο Στέλιος Ανδρεάδης με 1:12:14.

Τέλος δόθηκε και η εκκίνηση του σούπερ σπριντ αγώνα με τι κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων και Παμπαίδων- Παγκορασίδων του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Πηγη: http://www.trinews.gr/

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα

http://www.trinews.gr/item.php?id=953