Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Βασίλης Κρομμύδας χτες, Κυριακή 1η Ιουνίου στη Σαρδηνία, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cross Triathlon (1,5χλμ κολύμπι, 30χλμ ΜΤΒ, 10χλμ τρέξιμο).

Ο 44χρονος Βασίλης κατέλαβε την 12η θέση ανάμεσα σε 30 αθλητές της elite κατηγορίας, πολλοί από τους οποίους είχαν τα μισά του χρόνια, σημειώνοντας άλλη μια επιτυχία για το ελληνικό τρίαθλο. Αυτή είναι η πιο υψηλή θέση που έχει κατακτήσει Έλληνας σε elite κατηγορία ανδρών Παγκόσμιου ή Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, από το 1997 όταν ο ίδιος ο Κρομμύδας ήταν 8ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μεγάλης απόστασης Τριάθλου. Στις elite γυναίκες βεβαίως η Ντενιζ Δημάκη έχει φτάσει μέχρι και στην κατάκτηση μεταλλίου στο πανευρωπαϊκο πρωτάθλημα διάθλου το 2008.

Ο Κρομμύδας μπήκε δυνατά στον αγώνα και βγήκε 6ος από το κολύμπι. Σύντομα κάλυψε και τη διαφορά από τους προπορευόμενους και μάλιστα βρέθηκε να προηγείται μέχρι περίπου τα μισά της ποδηλασίας. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο δυνατό ρυθμό και άρχισε να χάνει θέσεις, όμως έδωσε μεγάλη μάχη και κατάφερε τελικά να τερματίσει 12ος μετά από 2 ώρες 24 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα αγώνα.
Νικητής του αγώνα ήταν ο Βέλγος Chris Codens με 2:17:03 και πρώτη γυναίκα η Γερμανίδα Katrin Müller με 2:34:20.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ανδρών εδώ.

Επόμενος μεγάλος αγώνας για τον Κρομμύδα είναι πλέον το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ολυμπιακού Τριάθλου στο Kitzbuhel της Αυστρίας. Εκεί βεβαίως θα αντιμετωπίσει τον πιο δυνατό συναγωνισμό με όλα τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού τριάθλου, όμως ο Βασίλης φέτος δείχνει σε καλή κατάσταση και έτοιμος να αντεπεξέλθει σε κάθε πρόκληση.