[Γενικά]
Η κάθε προπόνηση πρέπει να είναι προσανατολισμένη στη βελτίωση συγκεκριμένων αξιών και πραγμάτων. Διαφορετικά απλώς χάνεις χρόνο.

[Γενικά]
Προσπαθείτε να βελτιωθείτε σε όλους τους τομείς έστω και λίγο. Το άθροισμα όλων θα είναι μεγάλο, αρκετό για να κάνει τη διαφορά.

[Ποδηλασία] Ο τρόπος που ανεβαίνει ένας αθλητής τις ανηφόρες είναι καθαρά ατομικός.
Σε άλλον βολεύει να κάνει γρήγορες περιστροφές, σε άλλον πιο αργές με βαρύ πάτημα, και άλλος χρησιμοποιεί πολύ το ορθοπέταλο.
Δείτε πως σας βολεύει καλύτερα και απλά προπονήστε το δικό σας τρόπο. Βελτιώστε αυτό που σας χάρισε η φύση χωρίς να προσπαθείτε να μιμηθείτε τους άλλους.

[Ποδηλασία] Για να γίνεις καλός στις ανηφόρες ο μόνος τρόπος είναι να προπονείσαι σ’ αυτές.

[Γενικά]
Η υπό-προπόνηση είναι πολύ καλύτερη από την υπερπροπόνηση.

[Γενικά] Ένας καλός προπονητικός παρτενέρ (training partner) είναι κάποιος με παρόμοιες δυνατότητες που όμως αρνείται να μετατρέψει τις προπονήσεις σε αγώνες.

[Ποδηλασία] Ένας από τους μεγαλύτερους ποδηλάτες και 3 φορές νικητής του Γύρου Γαλλίας Greg Lemond υποστήριζε ότι για να βελτιώσει και να κάνει αποδοτικότερο το πεταλάρισμά του έπρεπε να το σκέφτεται σε τρίγωνα και όχι σε κύκλους.

[Γενικά]
Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει οτιδήποτε. Είναι θέμα πίστης στο εαυτό μας.

[Γενικά] Εάν νομίζεις ότι μπορείς, τότε μπορείς.
Εάν νομίζεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο.

[Τρίαθλο] Το μυστικό για γρήγορες αλλαγές στο Τρίαθλο εκτός από την εξάσκηση είναι να έχουμε οργανώσει πολύ καλά τα πράγματά μας στη ζώνη αλλαγής και να έχουμε προσχεδιάσει στο μυαλό μας αριθμημένες τις κινήσεις που θα ακολουθήσουμε.

[Τρέξιμο]
Πριν αγοράσετε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, μην βιαστείτε να απαλλαγείτε από το παλιό σας. Βάλτε τα πάνω σ’ ένα τραπέζι και παρατηρήστε τα εξής:
• Αν γέρνουν προς τα μέσα, τότε είστε over-pronator. Αν γέρνουν πολύ προς τα μέσα, τότε είστε πολύ over-pronator και χρειάζεστε παπούτσια που ελέγχουν την κίνηση και όχι παπούτσια υποστήριξης.
• Αν τα παπούτσια σας στέκονται ίσια, είστε neutral. Αν γέρνουν προς τα έξω, είστε under-pronator.
• Αν ακόμη δυσκολεύεστε να βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε, περπατήστε με βρεγμένα πόδια πάνω σε ένα πάτωμα με πλακάκια και δείτε τα σημάδια. Αν η γραμμή που συνδέει τη φτέρνα με τα δάκτυλα είναι πιο φαρδιά από το πλάτος του μισού πέλματος, είστε pronator. Αν σχηματίζεται μια λεπτή γραμμή, τότε είστε under-pronator. Είστε κάπου στη μέση? Είστε neutral.

[Κολύμβηση] Όταν κολυμπάμε σε ανοιχτό νερό (θάλασσα, λίμνη, κτλ) πολύ εύκολα χάνουμε το προσανατολισμό μας. Είναι πολύ σημαντικό κάθε 2-3 χεριές να βγάζουμε το κεφάλι έξω από το νερό και να ελέγχουμε τη πορεία μας. Στην αρχή είναι λίγο κουραστικό αλλά όταν το συνηθίσουμε, θα δούμε τα ευεργετικά αποτελέσματα.