Τι γεμάτο Σαββατοκύριακο !!

Ξεκινώντας την περιήγηση των αγώνων του Σαββατοκύριακου εκφράζω την χαρά μου για τις τόσο ευχάριστες στιγμές που μου προσφέρουν όλοι οι αθλητές μου προσπερνώντας τις προσωπικές δυσκολίες και κάνοντας πάντα ένα βήμα παραπέρα στην προσωπική βελτίωση όχι μόνο στην αθλητική τους απόδοση αλλά και στην ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Στην μακρινή Τσατανούγκα των ΗΠΑ έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά οι Χρήστος Γείτονας, Μιχάλης Τεκέρταλης, ο Βέλγος Wouter Delbaer και για 6η φορά ο Ανδρέας Γκόρος.

Και οι τέσσερις είχαν έναν καλό αγώνα ευτυχώς χωρίς απρόοπτα προσκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες τόσο ως διαδρομής όσο και συναγωνισμού.

Στην άλλη διεθνή μας συμμετοχή σε sprint triathlon στην Αγγλία (Ουαλία) η Wendy Casterton κι ενόψει στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της ITU που γίνεται στο Ρόττερνταμ κατέλαβε την 2η θέση της γενικής των γυναικών δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Στην Παραλία Πλαταμώνα σε ένα αγωνιστικό διήμερο έλαβαν μέρος το Σάββατο στον πρώτο X-Almira (έναν αγώνα εκπληκτικής δυσκολίας με σχεδόν 7000μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς και τρέξιμο σε ορεινό περιβάλλον) η Βιολέτα Διαλετάρα που ως μοναδική γυναίκα στον αγώνα έδειξε τρομερές αρετές, θέληση και πείσμα σε έναν αγώνα που δοκιμάζει τις αντοχές σώματος και μυαλού τερματίζοντας τον αγώνα (παρά το ότι έχασε την διαδρομή) μιας και σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν συνέχεια στους πρώτους 5-6 αθλητές.

Στον ίδιο αγώνα έλαβαν μέρος και σαν σκυταλοδρομία ή Λόρα Ρέπτσενκο και ο Πέτρος Αυτζόγλου μαζί του και ο αειθαλής Δημήτρης Βενετικίδης με την ομάδα Olympus marathon καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

Την επόμενη μέρα στον αγώνα του super sprint battles το ironman ζεύγος Αναστάση Μητρόπαπα και Τζέννυς Μπουλμέτη έδωσαν μεγάλη μάχη τερματίζοντας στην 6η κι 7η θέση αντίστοιχα (και 1η γυναίκα) και ο Στάθης Δαβητίδης ολοκληρώνοντας την τελική σειρά.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Κ19) μικρών κατηγοριών οι μικροί μας αθλητές αναδείχθηκαν πρωταθλητές σε πολλές κατηγορίες, έτσι ξεκινώντας από την κατηγορία παίδων Α΄ νικητής του αγώνα ο Παναγιώτης Μπιτάδος, στην παίδων Β΄ τα παιδιά του CGS club 1ος ο Σωκράτης Ζώτος, 2ος Δημήτρης Κεραμιδάς και 4ος ο Αλέξανδρος Βουλγαράκης. Στους Παμπαίδες 1ος Νίκος Κεραμιδάς, 2ος Κώστας Ρούπτσος κι 6ος Βασίλης Τσεβελέκας και στις Παγκορασίδες 1η η Ίλια Κεραμιδά.

Στον αγώνα ποδηλασίας που έγινε στην Πάρνηθα (ανάβαση Ζευς) στην κατηγορία των Senior Β έλαβε μέρος ο Φραγκίσκος Παπαδόπουλος βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ κατά 2:30 λεπτά από φέτος πριν από 2 μήνες και 6 ολόκληρα λεπτά από την περσινή του επίδοση όπου ξεκινήσαμε μαζί το ¨ταξίδι¨ της προπόνησης.

Τελειώνοντας με τον αγώνα της σειράς του Κυπέλλου ανηφορικής χρονομέτρησης στην Κύπρο για άλλη μια φορά, μετά και την νίκη του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, κατέλαβε την 1η θέση ο Μιχάλης Θεοχάρους στην κατηγορία του Μ30 δείχνοντας ότι με λιγότερο από έξι μήνες δουλειάς μαζί είναι on fire για το τελείωμα της φετινής σεζόν.